Raspored Državnog turnira mladih prirodoslovaca 2019

Državni turnir mladih prirodoslovaca će se održati u subotu 12.1.2019. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.
Raspored Državnog turnira dan je u nastavku.

Clipboard02

Clipboard03

Clipboard04

Clipboard05

09. 01. 2019
Objava popisa učenika pozvanih na Državni turnir mladih prirodoslovaca 2019.

Učenički radovi za Državni turnir mladih prirodoslovaca 2019 su odabrani.
Čestitamo svima koji su prošli te se nadamo zanimljivim prezentacijama! :D
Dozvoljeno je dorađivati rad do Državnog turnira te popraviti ono što su recenzenti zamjerili.

U nastavku je abecedni popis učenika pozvanih na Državni turnir:

Ime Prezime Problem
Borna Cesarec 12. Moon
Matej Čok 04. Sunflower spirals
Marko Drozdek 08. Smells
Marita Machata 16. Invent Yourself: Short-term memory
Matej Miklin 10. Elastic bones
Rea Pešušić 14. Invent Yourself: Eye movements
Ozren Pevec 06. Soundproofing
Patricia Plantak 03. Salty soils
Roko Šestak 06. Soundproofing
Dora Špoler 16. Invent Yourself: Short-term memory
Andrej Todić 02. Mountains
Magdalena Žokalj 03. Salty soils

Nažalost, nisu svi mogli proći. To, naravno, ne znači da su ti radovi bezvrijedni, već da im nedostaju određeni elementi istraživačkog rada. Pismene recenzije će prvo dobiti učenici koji su prošli, kako bi do Državnog turnira poboljšali svoje radove. Svi će ostali učenici pismene recenzije dobiti naknadno.

Usprkos neprolasku na Državni turnir, trud i vrijeme uloženi u ove radove nisu bačeni u vjetar, jer ste, vjerujemo, tijekom izrade svojih radova zasigurno mnogo naučili i otkrili. Želimo da se ovime ne obeshrabrite, već se nadamo da su ovi radovi tek početak vašeg istraživačkog rada. To uključuje i buduće turnire, na kojima će vam iskustvo s ovog turnira i povratne informacije o vašem radu biti od velike koristi.

Turnir će se održati u Zagrebu u subotu, 12. siječnja 2019. u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Detaljne upute o rasporedu i izgledu natjecanja natjecateljima će biti poslane mailom, te će biti objavljene na službenim stranicama natjecanja i na Facebook stranicama Istraživačkog centra mladih.

Sretno svima na Državnom turniru, ali i u daljnjem istraživačkom radu!

09. 01. 2019
Turnir mladih prirodoslovaca 2019.

Ove godine Hrvatska ima priliku peti puta se uključiti u međunarodno prirodoslovno eksperimentalno natjecanje IYNT (International Young Naturalist Tournament).
Međunarodni turnir odvijat ċe se u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije u srpnju 2018. godine te je ovo idealna prilika da se i ti uključiš.
Zato Vas pozivamo da se prijavite na 5. hrvatski turnir mladih prirodoslovaca do 3.11.2018.
Više informacija možete doznati na našoj stranici http://www.iynt.icm.hr/

IYNT 2019-plakat

02. 09. 2018
Zbornik radova 2018

Nakon završetka Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca u Gruziji napokon s ponosom možemo i javno objaviti sve radove i prezentacije naših učenika na kojima su vrijedno radili kroz proteklu školsku godinu.

Najbolje seminarske radove koji su zaslužili mjesto u finalu Državnog turnira mladih prirodoslovaca možete pronaći u zborniku radova. Ako vas je ikad zanimalo kako puhanjem u bocu nastaje zvuk, što sve možemo saznati iz godova drveća ili kako možete stvoriti zanimljive optičke varke na svojim fotografijama, odgovore možete potražiti na sljedećoj poveznici: http://icm.hr/iynt/2018/zbornik.pdf

Snimke svih znanstvenih borbi s Državnog turnira možete pronaći na našem YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/IstrCentMla

Više o tome kako je našim učenicima bilo na međunarodnom natjecanju kao i sve prezentacije njihovih rješenja koje su ondje predstavili možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://icm.hr/iynt/2018/NaPutuDoMedalje.pdf

01. 08. 2018
Brončana medalja na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Šesteročlani tim učenika iz cijele Hrvatske pod vodstvom članova udruge Istraživački centar mladih osvojio je brončanu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT) koji se održao u gradu Tbilisi, Gruzija, od 5. do 12. srpnja 2018. Članovi hrvatskog tima na Međunarodnom turniru 2018. bili su: Ana Ćenan, Elena Lukačević, Luka Mikšić, Grgur Premec, Marko Šarić i Andrej Todić. Voditelji hrvatskog tima u Gruziji bili su studenti Sveučilišta u Zagrebu: Domagoj Pluščec (FER) i Domagoj Gajski (PMF). Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su našem timu omogućili odlazak na ovo natjecanje i postizanje izvrsnih rezultata!

Naše mlade prirodoslovce ove su godine podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fakultet Elektrotehnike I Računarstva, tvrtka Comping, Općina Ivankovo, grad Slatina, Virovitičko-podravska županija, Gimnazija Karlovac i XV. gimnazija.

01. 08. 2018
Izabrani učenici za IYNT 2018.
Ime Prezime Škola Mjesto Mentor
Ana Ćenan OŠ “August Cesarec” Ivankovo Dijana Penava
Elena Lukačević V. gimnazija Zagreb Marijana Žgela Putniković
Luka Mikšić Gimnazija Karlovac Karlovac Antun Milinković
Grgur Premec XV. gimnazija Zagreb Ivan Tomašević
Marko Šarić Gimnazija Požega Požega Magdalena Srdarević
Andrej Todić Gimnazija Pula Pula Ana Ujčić
22. 03. 2018
Turnir mladih prirodoslovaca 2018.

Ove godine Hrvatska ima priliku četvrti puta se uključiti u međunarodno prirodoslovno eksperimentalno natjecanje IYNT (International Young Naturalist Tournament).
Međunarodni turnir odvijat ċe se u Tibilsi, Gruzija u lipnju/srpnju 2018. godine te je ovo idealna prilika da se i ti uključiš.
Zato Vas pozivamo da se prijavite na 4. Hrvatski turnir mladih prirodoslovaca do 3.11.2017.
Više informacija možete doznati na našoj stranici http://www.iynt.icm.hr/

IYNT 2018-plakat

01. 10. 2017
Brončana medalja sa Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca

IMG_1180


Šesteročlani tim učenika iz cijele Hrvatske, pod vodstvom članova udruge Istraživački Centar Mladih, osvojio je brončanu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT), koji se održao u Nanjing, Kina od 30. lipnja do 4. srpnja 2017. Učenici – članovi hrvatskog tima na Međunarodnom turniru 2017. bili su: Andrea Belamarić, Luka Bulić Bračuljj, Elena Lukačević, Mateja Ostojić, Mihael Pristav, Luka Mikšić. Voditelj hrvatskog tima u Kini je bio student Sveučilišta u Zagrebu: Danko Marusic (FER) , a podrška u eksperimentalnoj pripremi tima je bio i Domagoj Gajski. Odlazak na Međunarodni Turnir organizirao je Istraživački Centar Mladih, uz sponzorstvo. Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima, jer bez njih ne bi bilo moguće ostvariti odlazak na ovo natjecanje.

10. 07. 2017
Rezultati drugog kruga DTMP-a

U durgom krugu Državnog turnira mladih prirodoslovaca, održanom 11. ožujka 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, odabrana je ekipa koja će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom turniru.

  1. Luka Bulić Bračulj
  2. Andrea Belamarić
  3. Elena Lukačević
  4. Mateja Ostojić
  5. Luka Mikšić
  6. Mihael Pristav

Čestitamo svim natjecateljima na postignutom uspjehu!

Ovom prilikom bismo također željeli zahvaliti svim sponzorima koji su podržali Državni turnir mladih prirodoslovaca 2017:

Meridijani
Školska knjiga
Element
Mozaik knjiga
Davor Škrlec, zastupnik u EU parlamentu
18. 03. 2017
Turnir medijski popraćen!

Ove godine Državni turnir bio je i medijski popraćen!

Na samom turniru nekoliko TV ekipa snimalo je priloge o turniru. Jedan od njih bio je za Središnji i Regionalni dnevnik 14.1., a prilog je bio kasnije i u emisiji Zagrebačka Panorama 16.1.2017. Izrezan prilog može se pogledati ovdje: Youtube ICM – Zagrebačka panorama

19.1. gostovali smo u emisiji znanstvenog programa HRT-a Društvena Mreža, a izrezan prilog može se vidjeti ovdje: Youtube ICM – Društvena mreža

Također, i portal Kampus.hr prenio je vijest: Kampus.hr

31. 01. 2017
Slike sa državnog turnira!

U prilogu je nekoliko slika sa Državnog turnira , a sve slike koje se mogu i lako downloadati su na linku.

_MG_3175-0 _MG_3180-0 _MG_3196-0 _MG_3215-0 _MG_3228-0 _MG_3250-0

_MG_3284-0 _MG_3286-0 _MG_3328-0 _MG_3345-0 _MG_3347-0 _MG_3356-0

 

18. 01. 2017
Završen državni turnir mladih prirodoslovaca 2017.!

U subotu 14.1.2017. održala se državna razina turnira, te su nakon cijelog dana borbi odabrani učenici koji prolaze u drugi krug. Testovi su bili dobro rješeni, a borbe zanimljive te je bilo teško povući granicu, i zato čestitamo svima jer su bili odlični!

U tablici se nalazi finalna suma svih bodova ( i rada i konceptualnog testa te reporta i oponencije iz borbe).  Dalje ide najboljih 11 koji do 11.3. trebaju ”riješiti” svaki po jedan novi problem!

Držimo im fige i želimo da se vesele rješavanju novih problema! :)

Sve ostale pozivamo da dorade svoje probleme te ih do 5.3.2017. pošalju kako bi ih objavili u online zborniku radova! :)

        slika_tablica_rezultati
18. 01. 2017
Odabrana ekipa za IYNT 2016.

Na Državnom turniru mladih prirodoslovaca održanog 16.1.2016. na Fakultetu elektrotenike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, odabrana je ekipa koja će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom turniru.

1. Matija Martinčić
2. Luka Bulić Bračulj
3. Luka Korov
4. Elena Lukačević
5. Ana Gudelj
6. Mislav Majić

(Detaljna rang lista će biti objavljena na http://iynt.icm.hr/#home)

Ujedno ovim putem se želimo zahvaliti sponzorima koji su omogućili organizaciju Državnog turnira:

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Školska knjiga, zastupnik u EU parlamentu Davor Škrlec, Meridijani

(http://iynt.icm.hr/#sponzori)

24. 01. 2016
Odabrani učenički radovi za Državni turnir mladih prirodoslovaca 2016

konjici

Čestitamo svima koji su prošli te se nadamo zanimljivim prezentacijama. Dozvoljeno je dorađivati rad do Državnog turnira te popraviti ono što su recenzenti zamjerili.

Nažalost, nisu svi mogli proći. To ne znači da su ti radovi bezvrijedni, već da im nedostaju određeni elementi istraživačkog rada, najčešće kvalitetno odrađen eksperiment. Stoga će tijekom narednog tjedna svi dobiti recenzije, koje će razjasniti samo bodovanje, ali i pomoći da poboljšate svoje radove.
Usprkos neprolasku na državni turnir, trud i vrijeme uloženi u ove radove nisu bačeni u vjetar, jer su učenici tijekom izrade svojih radova zasigurno mnogo naučili i otkrili. Želimo da se ovime ne obeshrabre, već se nadamo da su ovi radovi tek početak njihovog istraživačkog rada. To uključuje i buduće turnire, na kojima će im iskustvo s ovog turnira te povratne informacije o njihovom radu biti od velike koristi.

Sve koji su poslali radove pozivamo da, vodeći se smjernicama koje su im dali recenzenti, dorade svoje radove i pošalju do 1. lipnja. Uz suglasnost učenika i mentora, najbolje od dorađenih radova bismo skupili u zbornik i objavili na službenim stranicama Turnira, kao primjer za izradu pisanog rada.

Popis pozvanih - DTMP 2016

Turnir će se održati u Zagrebu 16.1.2016. u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, 10 000 Zagreb

Detaljne upute o rasporedu te izgledu natjecanja natjecateljima će biti poslane emailom, te će biti objavljene na službenim stranicama natjecanja www.iynt.icm.hr, ovdje i na facebook stranicama Istraživačkog centra mladih.

Sretno svima na Državnom turniru, ali i u daljnjem istraživačkom radu! :)

10. 01. 2016
Prijava za Državni turnir mladih prirodoslovaca

Ove godine Hrvatska ima priliku drugi puta se uključiti u međunarodno prirodoslovno eksperimentalno natjecanje IYNT (International Young Naturalist Tournament).
Međunarodni turnir odvijat će se u Shiraz, Iran od 10. do 16. srpnja 2016. godine te je ovo idealna prilika da se i ti uključiš.

Zato Vas pozivamo da se prijavite na 2. Hrvatski turnir mladih prirodoslovaca do 15.11.2015.
PRIJAVA

Više o samom natjecanju možete saznati na : iynt.icm.hr

Plakat IYNT

09. 10. 2015
Zlatna medalja sa Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca

Krećemo na turnir

Peteročlani tim učenika iz cijele Hrvatske, pod vodstvom članova udruge Istraživački Centar Mladih, osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT), koji se održao u Beogradu od 19. do 25. lipnja 2015. Radi se o natjecanju za učenike do 16 godina starosti, a natjecali su se timovi iz brojnih zemalja, od Hrvatske do Kine.

Hrvatsku su predstavljali (abecednim redom):

Tibor Basletić Požar, Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb
Luka Bulić Bračulj, OŠ Meje, Split
Matija Martinčić, V. gimnazija, Zagreb
Klara Stojčević, Gimnazija Požega, Požega
Fran Žužić, OŠ Rudeš, Zagreb

Voditelji:

Danko Marušić, univ. bacc. ing., FER, Zagreb
Lucija Papa, univ. bacc. biol. mol., PMF, Zagreb

Odlazak na Međunarodni Turnir organizirao je Istraživački Centar Mladih, uz financijsku potporu tvrtki IM&C d.o.o, mStart d.o.o., APIS IT d.o.o te Koios d.o.o. Ovim putem zahvaljujemo svim sponzorima, jer bez njih ne bi bilo moguće ostvariti odlazak na ovo natjecanje.

U nastavku slijedi nekoliko slika.

diploma

(više…)

01. 07. 2015
Odabrana ekipa za IYNT 2015.

U subotu 9.5. održane su prezentacije rješenja drugih problema. Bilo je potrebno od 8 odabrati 6 učenika koji će činiti ekipu koja će  od 19.-25.6. u Baogradu predstavljati Hrvatsku. Odabranih 6 učenika  (abecednim redosljedom) je:

Tibor Basletić Požar

Luka Bulić Bračulj

Bruno Golik

Matija Martinčić

Klara Stojčević

Fran Žužić

Čestitamo im svima! Od sada oni čine ekipu i moraju zajednički raditi na rješavanju preostalih problema. Treće prezentacije održati će se početkom lipnja.

U nastavku slijedi nekoliko slika. (više…)

18. 05. 2015
Rezultati državnog turnira

Zbog veoma bliskih broja bodova odlučeno je da umjesto 6 učenika dalje prođe 8. Iz tog razloga tim još uvijek nije formiran te će sljedeći krug također biti eliminacijski u kojem će se od 8 odabrati 6 učenika koji će tada biti tim i zajedno nastaviti raditi.

U tablici se nalazi prvih 8 učenika na državnom turniru ujedno onih koji su prošli u sljedeći krug. Čestitamo svima! :D

1. Matija Martinčić
2. Bruno Golik
3. Fran Žužić
4. Tibor Basletić Požar
5. Sanja Kelemen
6. Luka Bulić Bračulj
7. Klara Stojčević
8. Magda Topić

(više…)

01. 04. 2015
Slike sa državnog turnira :)
29. 03. 2015
Plakat :)

plakat-slika

U prilogu je plakat u .pdf formatu plakat.

26. 03. 2015