ICM Code Week na FERu

Meet_and_Code_Logo_RGB

Uz podršku TechSoup Balkans obilježavamo Europski tjedan programiranja. Događaj će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 4, Zagreb, u subotu 14.10.2017. godine, s početkom u 9 sati. Radujemo se druženju i kodiranju!

#TechSoupBalkans #MeetandCode #EUCodeWeek #SAP

Više informacija i prijavnica je dostupna na suza.fer.hr

ICM Summer of Code

Ovog ljeta organiziramo ljetnu školu programiranja pod nazivom “ICM Summer of Code”.Riječ je o nizu tematskih radionica koje će omogućiti polaznicima da u projektnom timu u potpunosti naprave vlastitu aplikaciju, čijom će demonstracijom škola završiti.

Dodatne informacije o projektu su dostupne na web stranici icm.hr/soc/, putem koje se i ostvaruju prijave.

U organizaciji imamo potporu FER-a (program ŠUZA); časopisa Bug i Vidi; Davora Škrleca, zastupnika u Europskom parlamentu te Studentskog Zbora Sveučilišta u Zagrebu.

ICM
Summer of Code 2017
Arduino Day 2017

U sklopu Arduino Day-a koji ce se odrzati na Fakultetu Elektrotehnike i Racunarstva ovu subotu 1.4.2017 u 14h, organiziramo radionicu za sve zainteresirane za programiranje razvojne plocice Arduino. Nije potrebno nikakvo predznanje niti oprema. Obradit cemo osnove programiranja , povezivanja Arduina s racunalom, te cemo realizirati nekoliko funkcija sa svjetlecim diodama i potenciometrom. Za prisustvovanje je potrebno prijaviti se na formu u nastavku. Broj polaznika je ogranicen. Veselimo se vasem dolasku!
https://goo.gl/oJ0VyJ
cover-eXlpI67uZCE929tnNXF2lrognmlFmxEs

Sat programiranja @ FER

ICM se i ove godine pridružio FER-u i ŠUZA-i koji se tradicionalno i ove godine pridružuju velikoj obitelji organizatora radionica programiranja Hour of Code. U jednoj lekciji iz programiranja učenici će napisati prve naredbe pod stručnim vodstvom naših entuzijastičnih voditelja. Arduino, Vaiana, FPGA, Lego Mindstorms, SpyPy…sve smo vam otkrili! Ovaj globalni događaj, u kojem je do sada sudjelovalo preko 15 milijuna učenika iz cijelog svijeta, održava se u tjednu od 5. do 12. prosinca, a na FER-u će se održati u subotu, 10. prosinca 2016. godine u 17 sati.
Raspored radionica pronađite na letku.
Ulaz je, dakako, slobodan, no kako bismo mogli osigurati potrebne resurse, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave na radionice klikom na ovaj link.

Europe Code Week 2016.

EU Code Week

Od 15. do 22. listopada u Europskoj uniji se obilježava tjedan programiranja. Cilj je, kroz druženje i zabavu, približiti tehnologiju svim građanima Europe. Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu obilježit će ovaj tjedan organizacijom niza radionica za učenike. Radionice organizira ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, program za popularizaciju znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Više informacija o radionicama pronađite nahttp://suza.fer.hr/suza?@=2jb2l#news_7519
I
straživački centar mladih sudjeluje s dvije radionice: Android 101 i Osnove web dizajna, tako da Vas pozivamo da nam se pridružite, naučite nešto novo i zabavite se :)

Ujedno ovim putem želimo zahvaliti našim članovima koji su organizirali radionice (Ivan Moštak, Dunja Vesinger, Domagoj Pluščec ) .

EU Code Week na FERu

I ove godine se obilježava Europski tjedan programiranja na FER-u.
Mi također sudjelujemo tako da Vas pozivamo da nam se pridružite, naučite nešto novo i zabavite se :D
Budite brzi jer je broj mjesta na pojedinim radionicama ograničen!
https://goo.gl/oyHE6o

Noć muzeja 29.1.2016.

logo

Ove godine Istraživački centar mladih sudjeluje u noći muzeja u sklopu Fakulteta elektrotehnike i računarstva,
Sveučilišta u Zagrebu

Dođite nas posjetiti :)

Više informacija na:
http://nocmuzeja.hr/…/fakultet-elektrotehnike-i-racunarstva/

Hour of code – Android 101

U sklopu Sata programiranja koji se održavao na FER-u 12. prosinca 2015. Istraživački centar mladih je održavao radionicu Android 101.
Materijale koje smo koristili na radionici možete naći u repozitoriju na SUZA – FER.

Android 101 - Šuza

Europe Code Week 2015.

Od 11. do 17. listopada traje “Europe Code Week”, manifestacija čiji cilj je, kroz druženje i zabavu, približiti tehnologiju svim građanima Europe. FER se uključio u EU Code Week s nizom predavanja i radionica prilagođenih raznim uzrastima, od predškolske djece pa sve do njihovih roditelja i profesora.

U sklopu ove manifestacije ICM će održati radionicu Genetika Pythona na kojoj će se kroz spoj biologije i programiranja rješavati probleme iz bioinformatike. Polaznici će naučiti osnovne naredbe programskog jezika Python, neke algoritme za obradu podataka te osnove genetike i kombinatorike.

Ujedno ćemo održati radionicu Upoznavanje osnova Arduina.12085232_992659700776290_75472833_o
Zanimaju vas elektronika ili programiranje? Čuli ste za Arduino, ali niste imali priliku isprobati ga? Imate Arduino i
ne znate što s njim? Ovo je radionica za vas. Na radionici ćemo se upoznati s Arduino uređajima i s nekoliko
osnovnih elektroničkih komponenti, naučit ćemo kako se komponente spajaju s Arduinom te napisati svoj prvi
Arduino program.

Poveznica na stranicu: ŠUZA
Prijavnica: PRIJAVA

Dan Znanosti i Tehnologije

U subotu, 3.10. u prostorijama Prirodoslovno matematičkog fakulteta (Horvatovac 102a) i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3) će se održati Dan Znanosti i Tehnologije. Za Vas smo pripremili velik broj radionica koje su namijenjene osnovnoškolcima, srednjoškolcima, a i zainteresiranim studentima.
Pozovite svoje prijatelje, zabavite se i naučite nešto novo :) (Događanje je završilo)

plakat dan znanosti i tehnologije

(više…)

SOLARbotics radionica

U subotu 25.4.2015. godine članovi ICM-a su održali radionicu pod nazivom “SOLARbotics” u sklopu 13. Festivala znanosti http://www.festivalznanosti.hr/2015/.

Radionica se održala u Tehničkom muzeju. Slijedi opis radionice i slike :)

“Solarbotics su mali roboti koji su iznenađujuće slični živim bićima. Pokreću se upravo zahvaljujući sunčevoj svjetlosti, kreću se samostalno bez čovjekovog upravljanja i nalikuju na kukce.

Ideja „solarbota“ je potekla od ideje BEAM robotike (Biology, Electronics, Aesthetics and Mechanics). Temelji se na ideji sastavljanja što jednostavnijih robota od analognih komponenti bez upotrebe mikrokontrolera. Cilj je koristiti najmanji mogući broj elektroničkih komponenti i reciklirati elektronički otpad. Roboti se mogu kotrljati, skakutati, puzati sve ovisno o tome kako ih konstruiramo.

Na radionici bi se sastavljali roboti od samog početka. Prošle bi se osnove lemljenja te komponenata od kojih se grade roboti. Ova radionica uvodi u osnove robotike i elektronike te poručuje da robotika nije nešto „svemirsko“ već da je samo potrebno nešto dijelova i dosta mašte. I naravno Sunce.”


IMGP2313-0
(više…)

Dan Znanosti i Tehnologije

U subotu, 6.12. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3) će se održati Dan Znanosti i Tehnologije. Za Vas smo pripremili velik broj radionica koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima. Pozovite svoje prijatelje, zabavite se i naučite nešto novo :) Poveznica na event

Dan_znanosti

Europe Code Week

Od 11. do 17. listopada traje “Europe Code Week”, manifestacija čiji cilj je, kroz druženje i zabavu, približiti tehnologiju svim građanima Europe. FER se uključio u EU Code Week s nizom predavanja i radionica prilagođenih raznim uzrastima, od predškolske djece pa sve do njihovih roditelja i profesora. U sklopu ove manifestacije ICM će održati radionicu Genetika Pythona na kojoj će se kroz spoj biologije i programiranja rješavati probleme iz bioinformatike. Polaznici će naučiti osnovne naredbe programskog jezika Python, neke algoritme za obradu podataka te osnove genetike i kombinatorike.
Poveznica na Facebook event: event