Srebrna medalja sa Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca


Peteročlani tim hrvatskih učenika osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca koji se održao u Shirazu u Islamskoj Republici Iran od 16. do 22. srpnja 2016. Radi se o multidisciplinarnom natjecanju na kojem su zastupljene sve prirodne i tehničke znanosti, a zadaci se moraju riješiti eksperimentalno i teorijski. Natjecanje je otvoreno za učenike od 12 do 16 godina, a ove godine je sudjelovalo 16 timova.

Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Naši su učenici na Međunarodnom turniru pokazali kvalitetna rješenja zadataka zadanih godinu unaprijed, kao i veliku snalažljivost i široko znanje potrebno za kvalitetno rješavanje zadataka zadanih na licu mjesta.
Studentska udruga Istraživački Centar Mladih, koja djeluje na FER-u, organizirala je Državni turnir mladih prirodoslovaca u svrhu selekcije nacionalnog tima, vodila pripreme za natjecatelje i organizirala odlazak u Iran. Učenici – članovi hrvatskog tima na Međunarodnom turniru 2016. bili su: Matija Martinčić (Zagreb), Luka Bulić Bračulj (Split), Luka Korov (Požega), Elena Lukačević (Slatina) i Ana Gudelj (Zagreb). Voditelji hrvatskog tima u Iranu su bili studenti Sveučilišta u Zagrebu: Danko Marušić (FER) i Leon Jakov Kichl (FFZG).
Odlazak naših učenika na ovo natjecanje ne bi bio moguć bez pomoći sponzora: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Rockwool, Končar KET, Ravel te donatora: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prointegris, Tehnozavod Marušić, grad Požega, Požeško-slavonska županija.
Detaljnije informacije o natjecanju, kao i zadaci koje su naši učenici rješavali, mogu se vidjeti na stranici: http://iynt.icm.hr
U nastavku obavijesti je i nekoliko fotografija s natjecanja.


1


2


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA