Osnovne informacije o ICM-u:
e-pošta: mail@icm.hr
Adresa prostora: Institut za fiziku (IFS), Bijenička 46, 10000 Zagreb, Hrvatska
Ulaz: prostoru udruge bliži je južni ulaz (prema PMF-u)
Adresa udruge (službena): Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Unska Ul. 3, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 01168533815
Matični broj: 02713365
IBAN: HR4724840081105649250
Broj računa: 2484008-1105649250
Registarski broj neprofitne organizacije: 0189103
Registarski broj: 21008163
Mi smo:

Istraživački centar mladih je znanstvena, istraživačka i edukacijska neprofitna nevladina udruga čiji je cilj poticanje mladih u bavljenju istraživačkim radom u fizici, biologiji, kemiji, računalnoj znanosti i inžinjerstvu.

Misija
  • Razvoj pozitivnog stava prema znanosti, tehnologiji i računalnim znanostima među hrvatskom mladeži kroz grupne projekte, učenje, interaktivna predavanja te dijeljenje njihovog iskustva na temelju čega se aktivno mijenjanja zajednica.
  • Poticanje i potpora sadašnjim i budućim studentima pri odabiru karijere u znanosti, istraživačkoj djelatnosti, inženjerstvu i računalnim znanostima.
  • Ostvarivanje stabilnih te interaktivnih veza među studentima, profesorima i mladim istraživačima iz različitih područja djelovanja kako bi učinkovitije i otvorenije sudjelovali na zajedničkim projektima.
  • Omogućavanje mentorima (iskusniji studenti preddiplomskih i diplomskih programa, mladi istraživači i mladi profesori) razvoj predavačkih vještina kroz rad sa sudionicima i posjetiteljima na projektima.
  • Vlastita izrada aparature i materijala potrebnih za provedbu pojedinog eksperimenta, istraživanja i radionice.
  • Ohrabrivanje i formacija skupine predstavnika Hrvatske na Međunarodnom turniru mladih fizičara, kojima već omogućavamo pripreme za navedeno natjecanje.
  • Sudjelovanje na smotrama i natjecanjima u kojima se vrednuju projekti i radovi iz područja biologije i fizike.
Vodstvo udruge

Od 1.6.2023., vodstvo udruge je sljedeće:

Predsjednik

Zovem se Domagoj Antičić, završavam XV. Gimnaziju i upisujem studij fizike. U ICM-u sam predsjednik udruge i 2023. godine kapetan međunarodnog tima za IYPT, na kojem sam se natjecao ove (2023.) i prošle (2022.) godine. Fizikom se bavim u sklopu natjecanja i vlastitih pokusa i projekata već nekoliko godina. U slobodno vrijeme osim fizike se bavim pisanjem, elektronikom, radioamaterizmom, čitanjem, povijesti i od nedavno fotografijom.

Podpredsjednik

Pozdrav, moje ime je Andrej Todić. Potpredsjednik sam studentske udruge Istraživački centar mladih. Student sam druge godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, smjer elektrotehnika i informacijska tehnologija. Bavim se organizacijom i mentoriranjem učenika za Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca. Natjecao sam se na turniru 2018. i 2019. godine te nedugo nakon toga postao član udruge.

Tajnik

Zdravo! Ja sam Filip Landek, student fizike na zagrebačkom PMF-u i tajnik Istraživačkog centra mladih. Član sam udruge od 2019., prvo kao višestruki natjecatelj na Međunarodnom turniru mladih fizičara (2019. – 2022.), a trenutno kao jedan od mentora timovima za IYPT i IYNT. Osim pomoći pri organizaciji navedenih natjecanja sa strane udruge, također sudjelujem i kao član sudačke komisije na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca. Uz fiziku, zanimaju me kemija, biologija i povijest, a u slobodno vrijeme se bavim čitanjem i fotografijom.

Dokumenti:
Partnerstva i suradnje

Udruge:

HFD

Hrvatsko fizikalno društvo

EVO-comp1F-plava

Društvo za edukaciju van okvira

Pecat_ZECV_okrugli-e1389199879643

Istraživačka stanica Višnjan

PetnicaNoviznak

Istraživačka stanica Petnica


big_582_1613

Sveučilišni zbor Sveučilišta u Zagrebu

 Instituti, fakulteti i škole:

logo

Institut za fiziku

fer

Fakultet elektrotehnike i računarstva

fsb

Fakultet strojarstva i brodogradnje

logo_pmf

Prirodoslovno-matematički fakultet

MIOC_logo-308-1

XV. gimnazija

peta

V. gimnazija

FKIT

Fakultet kemijskog
inžinjerstva i tehnologije

Tvrtke:

DC  by Varteks_negativ

Di Caprio by Varteks

23-ina---industrija-nafte-d-d-

INA industrija nafte d.d.

POMAKlogo

Pomak d.o.o.

koncar

KONČAR – institut za elektrotehniku

Portali:

Jooble

Jooble portal